Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ympäristö

Kuvat © Pixabay

Ilmasto

Kylmä ja kolea. Talvi on hallitsevin vuodenaika, jolloin pakkanen saattaa kiristyä yli kolmeenkymmeneen pakkasasteeseen. Helmikuu on kaikkein kylmin kuukausi. Heinäkuu on lämpimin, vaikka silloinkin saavutetaan parhaimmillaan vain +10 astetta celsiusta.

Tammi Helmi Maalis Huhti Touko Kesä
-20 - -30 °C -25 - -35 °C -15 - -20 °C -10 - 0 °C -5 - +5 °C 0 - +5 °C
Heinä Elo Syys Loka Marras Joulu
+5 - +10 °C -5 - +5 °C -5 - -10 °C -5 - 15 °C -10 - 20 °C -15 - 25 °C

Susien on täytynyt sopeutua äärimmäisen kylmiin olosuhteisiin. Tämän sopeuman vuoksi susilla on paksut turkit ja pentueiden koot ovat pieniä, jolloin todennäköisyys selvitä aikuiseksi on suurempi.

Maasto

Pinnanmuodot: Epätasainen maasto. Tunturit hallitsevat maisemaa.

Kasvillisuus: Pääasiassa tiheää havumetsää. Metsänpohjalla kasvaa erilaisia sammalia ja kylmyyttä kestäviä varpukasveja. Tunturien mäissä kasvillisuus vähenee ja puut muuttuvat kitukasvuisemmiksi, huipuilla kasvaa korkeintaan heinää. Korkeimpien tunturien huipuilla on lumipeite vuodenajasta riippumatta.

Vesistöt: Aluetta halkoo kolme voimakasvirtaista jokea, sekä useita puroja, jotka laskevat alas tuntureilta ja päätyvät Kylmään järveen. Kylmän järven vesi on kirkasta, mutta hyytävän kylmää kesälläkin. Talvisin järvi on jäässä, mutta voimakkaiden virtojen vuoksi jää on monin paikoin heikkoa. Jokien laskupaikat ovat aina sulia ja siksi hyviä juomapaikkoja. Alueella on myös vaarallinen, upottava suo, jonka laidalla on ruskeavetinen metsälampi. Lampi tunnetaan nimellä Kätkylampi. Se on reunoiltaan pahasti rehevöitynyt, vain yhdeltä, metsän puoleiselta sivulta pääsee juomaan. Rantakaistale on mutaa ja savea, lisäksi lammen pohjalla on paljon turvetta, joten vesi ei arvatenkaan maistu erityisen hyvälle.

Eläimistö

Saaliseläimiä ovat hirvet, metsäpeurat, villisiat, jänikset, metsäkanalinnut ja muut pienet nisäkkäät. Susien kanssa saman alueen jakaa muutama ahma, ilves sekä yksi vanha karhuherra, joka asuu luolassa erään tunturin juurella. Suurpedoista ei ole täysikasvuiselle sudelle haittaa, kunhan ne jättää omiin oloihinsa.

©2019 Routamaa rpg - suntuubi.com