Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Susi pelihahmona

Routamaan sudet poikkeavat hieman tavallisista harmaasusista (canis lupus) ja niihin on mahdollista saada tiettyjä fiktiivisiä piirteitä ja ominaisuuksia. Huomaa kuitenkin, että pelihahmoina ei esiinny suden alalajeja tai muitakaan koiraeläimiä; näin varmistetaan hahmojen tasavertaisuus.

Sudet nukkuvat päivän valoisimman ajan ja liikkuvat ja saalistavat iltahämärissä ja yöaikaan.

Lajimääritelmä

Säkäkorkeus: naaraat 65-75cm, urokset 70-90cm
Ruumiinpituus: 100-140cm
Karva: Keskipitkä tai pitkä, laadultaan karheaa, paksu pohjavilla. Keskipitkä turkki on melko tasaisesti samanmittaista kaikkialla. Karvan pituus on 5-10cm. Pitkäturkkisuus tarkoittaa, että suden niskassa, kaulassa, rinnassa ja hännässä karva on muuta turkkia pidempää; karvanpituus noin 10-15cm. Joillain yksilöillä on hieman leijonamainen harjas. Muutoin turkki on suunnilleen samanmittaista kuin keskipitkäkarvaisella sudella.

Turkin väri: Vaihtelee valkoisesta harmaan kautta mustaan ja kermasta tummanruskeaan tai punaruskeaan. Yleensä väri on tumminta selässä, niskassa ja hännänpäässä, vaaleinta puolestaan vatsan alla ja kaulassa.

Silmät: Susien silmien värit voivat vaihdella keltaisesta oranssiin ja oranssista ruskeaan. Silmät voivat olla väriltään myös sinisen ja vihreän eri sävyissä. Silmät voivat olla myös keskenään eri väriset.

Kirsu: Nenänpään väri vaihtelee mustan, tummanharmaan, maksanruskean ja vaaleanpunaisen välillä.

Kuviot

Klikkaa kuvia nähdäksesi malli värityksestä. Kaikki kuvat © Pixabay

Susien turkeissa esiintyy mitä erilaisempia kuvioita, joista muutama kooste alla.

yksivärinen Susi on yleisimmin musta tai valkoinen, myös muut värit hyväksytään. Turkissa voi esiintyä yksittäisiä, pieniä laikkuja.
luonnollinen Perinteisen värinen susi, turkki on harmaan- ja/tai ruskeankirjava siten, että karva on tumminta selässä ja vaaleinta vatsassa.
kaksivärinen (bicolour) Turkissa on kaksi toisistaan selkeästi erottuvaa väriä, joiden suhde on melko tasainen. Kaksivärisyys voidaan määritellä tarkemmikin, esimerkiksi satulakuviona (suuri, yhtenäinen kuvio selässä) tai harlekiinina (laikukas).
kolmivärinen (tricolour) Sudessa valkoinen tai muu vaalea väri toimii pohjavärinä. Selkäpuolta värittää musta tai muu tumma väri. Kolmas väri ilmenee pienempinä yksityiskohtina, erityisesti kasvoissa ja jaloissa.
merkkivärinen Pääväri on tumma. Sudella on vaaleammalla värillä yksityiskohtia kasvoissaan, rinnassa ja jaloissaan.
tiikerinkirjava (bindle) Pohjaväri on vaalea, ruskea tai punertava. Turkissa esiintyy pystysuuntaisia raitoja mustalla tai muulla tummalla värillä. Kuvio ei ole pitkän karvan vuoksi kovin selkeä.
marmorointi (merle) Rikkonaisia, tummia läiskiä vaaleammalla pohjalla; väreinä joko sinimarmorointi tai punamarmorointi. Valkoinen voi toimia pohjavärinä ja marmorointia voi esiintyä esimerkiksi satulakuviona.
muut kuviot Lisäksi susilla voi olla kasvoillaan maskikuvio ja jaloissa sukkakuvioita. Edellä mainittuja kuvioita voi myös hyvän maun rajoissa yhdistää.
©2019 Routamaa rpg - suntuubi.com