Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hahmon kehittäminen

Toisin kuin roolipeleissä yleensä, Routamaan sudet voivat kehittyä taidoiltaan keräämällä kokemuspisteitä (kp). Susien sivuilla on myös ilmaistuna numerona 1-10 hyvinvointi, 1 tarkoittaa että susi on kuolemaisillaan ja 10 täydellistä, kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Kokemuspisteet

Kokemuspisteillä määritellään suuntaa antavasti suden ikä:
00-10kp pentu, alle 6kk
10-25kp nuori, 6kk-12kk
25-50kp aikuinen, 1v-3v
50-70kp aikuinen, 4v-7v
70-100kp vanhus, yli 8v.

Sadan kp:n jälkeen suden hyvinvointi lähtee laskuun niin, että joka kuukausi vähenee 2 pistettä, kunnes susi kuolee. Vanhuksen hyvinvointia ei voi enää kohentaa toiminnoilla.

Toiminnot löytyvät Peli -kategoriasta otsikon 'Extra' alta. Toiminnon voi tehdä kerran viikossa, jolloin susi tienaa tietyn määrän kp:ita. Suden on tehtävä toiminto ainakin kerran kuukaudessa, muutoin sen hyvinvointi lastee kahdella (2) pisteellä. Ylimääräisiä kokemuspisteitä voi saada erilaisista tapahtumista ja tempauksista.

 

Hyvinvointi

lähellä kuolemaa | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | täydellinen hyvinvointi

Siinä missä kokemuspisteet ovat tarinaroolipeleistä lainattu idea, niin hahmon hyvinvoinnin ilmaiseminen numerolla 1-10 on oma ideani. Hyvinvoinnin idea jäljittelee videopelien damage-palkkia, joka hupenee sitä mukaan, kun hahmo ottaa iskuja vastaan. Susillakin hyvinvointi vähenee mm. taisteluista, pitkistä vaelluksista, syömättömyydestä ja pentujen synnyttämisestä. Yli 100kp omaavalla vanhuksella hyvinvointi laskee säännöllisesti, kunnes susi kuolee. Tarkoitus on tuoda peliin realistisuutta ja strategisuutta. Yksi susi ei voi olla jatkuvasti sotajalalla, koska se kuolisi ennen pitkää haavoihinsa. Heikko naaras ei selviä synnytyksestä hengissä tai osa pennuista syntyy kuolleena.

Hyvinvointi toimii ainakin aluksi pelaajien oma-aloitteisuuden ja rehellisyyden mukaan. Hyvinvoinnin nousut ja laskut ilmoitetaan Toiminnot-osioon, josta löytyy tarkempi ohjeistus tähän.

Hyvinvointi on myös ylläpidon keino karsia epäaktiivisia hahmoja; jos sudella ei olla tehty toimintoja kuukauteen, sen hyvinvointi laskee kahdella pisteellä. Muista siis ilmoittaa, jos olet lomalla pelistä, niin hahmosi eivät vahingossa kuole poissaolosi aikana!

Kuolleita hahmoja ei palauteta peliin!

©2019 Routamaa rpg - suntuubi.com